Group Coaching

Το Group coaching αποτελεί μια ομαδική διαδικασία στην οποία εφαρμόζονται οι αρχές, τα μοντέλα και τα εργαλεία του coaching από έναν κατηρτισμένο επαγγελματία coach και οι ομάδες λειτουργούν με σκοπό την προσωπική ή επαγγελματική ανάπτυξη, την επίτευξη στόχων και την αντιμετώπιση ζητημάτων που απασχολούν τα άτομα που τις αποτελούν.

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ GROUP COACHING:

 1.  ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ
 2.  ΠΑΡΑΓΕΙ «ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΟΦΙΑ»

Η ανταλλαγή σκέψεων, εμπειριών και ιδεών δημιουργεί ένα συνεργατικό περιβάλλον , στο οποίο αναπτυσσόμαστε όχι μόνο μέσω μιας ατομικής διαδικασίας αλλά και μέσω της συνεισφοράς των άλλων μελών της ομάδας.

 1. ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΠΟΛΛΑΠΛΕΣ ΟΠΤΙΚΕΣ ΓΩΝΙΕΣ

Η συνύπαρξή μας διευρύνει την οπτική μας γωνία για τα ζητήματα που μας απασχολούν και γενικότερα τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και αντιμετωπίζουμε τις καταστάσεις.

 1. ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ ΚΙΝΗΤΡA ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ.

Στα πλαίσια της ομάδας η υποστήριξη και η ενδυνάμωση παρέχεται και από τα άλλα μέλη και όχι μόνο από τον coach.

 1. ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΤΡΕΣ

Η συνειδητοποίηση ότι το ζήτημα δεν είναι κάτι που απασχολεί μόνο εμάς, αλλά αφορά και άλλους ανθρώπους, η συνύπαρξη με ανθρώπους που αγωνίζονται και αυτοί να επιτύχουν τους ίδιους στόχους και αναγκάζονται και αυτοί συχνά να βγουν έξω από το “comfort zone” τους και το υποστηρικτικό περιβάλλον που καλλιεργείται από τον coach και τα άλλα μέλη της ομάδας συμβάλλουν στη μείωση άγχους και στην πιο χαλαρή και άνετη αντιμετώπιση των πραγμάτων.

 1. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Σε ένα περιβάλλον στο οποίο εφαρμόζονται οι αρχές του coaching, είναι θετικό, συμμετοχικό και υποστηρικτικό τα άτομα συνδέονται μεταξύ τους και η δημιουργία φιλικών σχέσεων  αποτελεί φαινόμενο που παρατηρείται συχνά.

 1. ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ

 

ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ HARMONY GROUPS;

 1. Τα προγράμματα του Harmony Coaching είναι πρωτοποριακά και acheter viagra δεν υπάρχουν αντίστοιχά τους στην Ελλάδα.
 2. Σε κάθε πρόγραμμα προβλέπονται και τέσσερις ατομικές συνεδρίες που συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του προγράμματος, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται και η εις βάθος συζήτηση ζητημάτων που απασχολούν κάθε ενδιαφερόμενο ξεχωριστά και η ενασχόληση με ζητήματα που κάποιος πιθανόν δε θα επιθυμούσε να κοινοποιήσει στην ομάδα.
 3. Παρόλο που σε όλα τα προγράμματα ανακοινώνεται η βασική δομή, η ατζέντα των θεμάτων με τα οποία θα ασχοληθούμε συνδιαμορφώνεται και με τα μέλη της ομάδας στην πρώτη συνεδρία, ύστερα από ατομικές συνεδρίες που έχουν προηγηθεί  με το κάθε μέλος ξεχωριστά. Ελάτε να καταθέσετε τους προβληματισμούς και τις αγωνίες σας για το θέμα που σας απασχολεί και να σχεδιάσουμε μαζί το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει!
 4. Η ίδια πρακτική ακολουθείται και στην αρχή κάθε συνεδρίας, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται η βασική αρχή του coaching ότι ο ενδιαφερόμενος (coachee) καθορίζει την ατζέντα της εκάστοτε συνεδρίας.
 5. H Νίκη Ορφανουδάκη είναι κατηρτισμένη και πιστοποιημένη coach, έχει μακρόχρονη εμπειρία στη δυναμική και τη διαχείριση ομάδων και παράλληλα είναι ένα άτομο που αγαπά με πάθος το coaching και τη διακρίνει η πολύ μεγάλη της αγάπη για τον άνθρωπο, η επιθυμία της για προσφορά, η κατανόηση, η συνεχής προσπάθεια για ενδυνάμωση των άλλων, η αποδοχή του διαφορετικού, η διακριτικότητα και η εχεμύθεια.
 6. Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης η προσωπική ανάπτυξη και η επίτευξη των στόχων μέσω του coaching γίνεται προσιτή σε όλους! Το μηνιαίο κόστος της συμμετοχής σε ένα group υπερβαίνει ελάχιστα το κόστος μιας προσωπικής συνεδρίας. Ας σημειωθεί ότι κάθε πρόγραμμα διαρκεί περίπου τρεις μήνες και περιλαμβάνει συνολικά εννέα ομαδικές συνεδρίες (τρεις το μήνα, η καθεμία με διάρκεια 90 λεπτά) και τέσσερις ατομικές (μία το μήνα, η καθεμία έχει διάρκεια 30 λεπτά).

 

“Alone we can do so little; together we can do so much!”

                                                                 Helen Keller